January 15, 2004  
Volume 97, Issue 58  

Front Page >> News > Story

Sections

> News
> Editorial & Opinions
> Arts & Entertainment
> Campus Life
> Sports

Archives

> Archives
> Search Archive:
> Browse By Date:

More Stuff

> Photo Gallery
> Comics
> Contests
> Links

Talk to Us

> About Us
> Submit Letter
> Volunteers
> Advertising
> Gazette Alumni Society

NEWS

Relocated Copy Centre opens, but just try to find it

By Anton Vidgen
Gazette Staff

Dave Picard/Gazette
AND THE WINNER FOR MOST GHETTO RIBBON-CUTTING CEREMONY EVER GOES TO... The new copy centre opened in the remote (and ugly) Central Food Commissary building yesterday. At right, Patty Killough, Steve Alb and Western President Paul Davenport cut the ribbon.

The outer regions of Western’s campus are dotted by forests, playing fields and now thanks to a silly decision by Western brass, the new home of Graphic Services and social science’s Copy Centre.

Tucked in the basement of the Central Food Commissary, a bleak and imposing building visited by snow plows, food trucks and the random Saugeen resident trying to find their drunken way home, the photocopying Mecca now requires that customers trek down the big Saugeen hill and across the busy parking lot, prompting one Copy Centre employee to complain about the tiring walk.

A Gazette writer and photographer both slipped down uncleared stairs that led right to the Centre’s main entrance. Note to readers: walk the long way around unless cuts and bruises amuse you.

The newly renovated location was inaugurated yesterday afternoon by grinning members of the Centre’s, er, glitterati. After several unsuccessful attempts — with the concerted efforts of Copy Centre supervisor Patty Killough, Western President Paul Davenport and Steve Alb, the director of The BookStore and Graphic Services — the ribbon was cut, followed by a speech by Davenport, who praised all the hard work that went into making it all possible.

“I think we can all agree that an outstanding renovation job has been done,” Davenport said to the audience, many of whom enjoyed some of the free cake and coffee given out for the grand re-opening.

“This move was made in part due to the academic space needs of social science,” Davenport said, adding the move was facilitated by a “collegial and supportive” staff. “Moving is never easy,” he conceded.

“[I don’t] feel that we were given a lower priority,” Alb said of the process to allocate space. He acknowledged that the new location may make things more difficult for students who use the copying services, but put a positive spin on the move. “Maybe it’s less convenient [for most], but now it’s more convenient for the students at Saugeen,” he said.

“I find it a little isolated from campus,” said Dawn Reiche, an employee at the Centre. “[But] there’s lots of room.”

 

 

News Links

     
© 2003 The Gazette  
BluThng Productions